5 λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου

Καλημέρα φίλες μου! Στο σημερινό ποστ θα δούμε τα λάθη που κάνουμε με τα μαλλιά μας και γι'αυτό χάνουμε τρίχες, σπάνε οι άκρες ή τα νιώθουμε άτονα και αδύναμα.
1. Χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα
Τα μαλλιά, είναι πολύ εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, οπότε με το να τα χτενίζεις μόνο κακό τους κάνεις. Εναλλακτικά, μπορείς αφού τα στεγνώσεις όσο μπορείς με μια πετσέτα ταμποναριστά, μετά να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για να τα ξεμπλέξεις, όσο πιο μαλακά μπορείς (αν δεις ότι δυσκολεύεσαι, χρησιμοποίησε ένα spray που θα τα μαλακώσει).

2. «Ξεσπάς» πάνω τους
Αν θέλεις συνέχεια να απασχολείς τα χέρια σου με κάτι, είσαι πολύ αγχώδης ή κάνεις νευρικές κινήσεις, καταλαβαίνεις απόλυτα τι εννοούμε. Είτε με το να τα πειράζεις συνέχεια, είτε με το να βγάζεις μόνη σου την ψαλίδα, τα κάνεις αδύναμα. Προσπάθησε όσο μπορείς να ελαττώσεις αυτή τη συνήθεια γιατί μπορεί να είναι και ο λόγος που μαδάς πολύ τελευταία.

3.  Χρησιμοποιείς προϊόντα με πολλή θερμότητα 
Τα μαλλιά, είναι πολύ εύκολο να φθαρούν, ειδικά αν έχεις λεπτή τρίχα. Με το να τα φτιάχνεις συνεχώς (είτε αυτό είναι απλό ίσιωμα, είτε μπούκλες) είναι πολύ εύκολο να σπάει η τρίχα και να γίνονται όλο και πιο αδύναμα γιατί η θερμότητα μόνο κακό τους κάνει. Προσπάθησε όποτε μπορείς, να τα αφήνεις να ξεκουράζονται και μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς πάντα προϊόντα προστασίας και αναδόμησης της τρίχας.

4. Τα βάφεις συνεχώς
Σίγουρα οι βαφές δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου, αλλά αυτό που πρέπει να προσέχεις περισσότερο από όλα, είναι το ντεκαπάζ. Η φθορά που προκαλεί στην τρίχα αυτή η διαδικασία είναι μεγάλη οπότε προσπάθησε να το περιορίσεις όσο μπορείς και πάντα ΜΑ ΠΑΝΤΑ να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης πριν και μετά το ντεκαπάζ.

5. Το παρακάνεις με τα αξεσουάρ μαλλιών
Ναι, είναι πολύ όμορφα και υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά, που θέλεις συνέχεια να φοράς από κάτι. Μη ξεχνάς όμως, πως η συνεχόμενη χρήση τους (ακόμα και το λαστιχάκι), μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας καθώς και τριχόπτωση. Το καλύτερο για τα μαλλιά, είναι όσο μπορείς να τα αφήνεις ελευθέρα κάτω για να «ξεκουράζονται».
Πηγή: dailymakeover.com

Αυτό ήταν το σημερινό ποστ!
Ελπίζω να σας άρεσε! Εσείς τι "κακό" κάνετε στα μαλλιά σας?
Μέχρι το επόμενο ποστ..σας φιλώ :*

D.K

Σχόλια

  1. Τα κάνω όλα αυτά τα κακά στα μαλλιά μου ομολογώ!
    Γέλασα πολυ με τη φωτο που έβαλες να σαι καλά...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χτενιζω τα μαλλια μου παντα βρεγμενα γιατι αμα περιμενω να στεγνωσουν μετα απλα δε χτενιζονται καν! χιχιχ φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου